Dag 1: Amsterdam – San Francisco

Posted By Wim & Elkana on donderdag 19 mei 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Amsterdam
Eind: San Francisco
Slaapplek: Gateway Inn & Suites San Francisco SFO Airport
Gegeten bij: Wendy’s

Het is 3:30 als ik wakker wordt, een half uur voor de wekker. Gelukkig heb ik nog wel wat uurtjes kunnen slapen, alhoewel dat niet makkelijk was. Nadat we de laatste dingetjes van onze paklijst hadden gecontroleerd hebben we de koffers dicht geritst en hebben we ons voorlopig laatste beschuitje gegeten. Om 4:50 was Alex bij ons waarna we naar mama reden. Onderweg naar Schiphol kregen we toch de voorspelde onweersbui maar gelukkig niet zo heftig dat er code geel voor nodig was. Aangekomen bij de SpoedTestStraat bij Schiphol werden we liefdevol opgevangen door Mirthe. Zij nam onze antigeen sneltesten af en na zo’n 20 minuten konden wij met een negatief testresultaat op naar Terminal 2 waar Alex ons afzette. Het inchecken ging bijzonder gemakkelijk en snel.

We hadden al wel online ingecheckt maar omdat we ons negatieve testresultaat pas kort voor vertrek hadden gedaan konden we nog geen boarding pass uitdraaien. Aan de balie gaven we ons paspoort en liet ik de digitale certificaat en ons digitale vaccinatiebewijs in PDF vorm zien. Er werdt niets gescand. Alle onzekerheid over welke papieren we nu precies nodig hadden en of we het wel goed hadden voorbereid (kon me niet voorstellen dat dit niet het geval zou zijn) was in één klap verdwenen. We kregen onze boarding pass en liepen richting Gate D07, wat gelukkig vrij aan het begin van de gates lag. Bij de security was ik nog even verbaasd. De vorige keren dat we vlogen moesten we alle elektronische apparatuur en vloeistoffen uit de handbaggage halen maar we mochten alles in de koffer en tas laten en hoefden ook onze sieraden niet af te doen. Zo’n stuk sneller en makkelijker. Omdat we ruim op tijd waren hebben we alledrie nog een bak koffie gehaald van zo’n € 4,50 per stuk maar daar was de smaak ook wel naar, gelukkig 😉 Voordat we gingen boarden ontvingen we het Attestation Form wat we in konden vullen. Een formulier van twee kantjes waarop je invult dat je volledig gevaccineerd en getest bent en dat naar waarheid hebt ingevuld. Het was inmiddels 9 uur en een half uurtje later zaten we in de grote Boeing 777-200 met de naam Albert Plesman met 18 jaar ervaring. Het boarden ging allemaal keurig gestroomlijnd en we nestelden ons in het midden van rij 19. Aan boord ontbrak het ons aan niets. Wat een goede service van KLM! Veel eet en drink momenten en het eten was kwalitatief ook erg goed. We zijn erg onder de indruk van de verzorging van KLM! De entertainment was ook erg up to date: snel reagerende schermen met een mooie resolutie en leuke films en series om te kijken. Een paar keer hebben we een stukje gelopen en al met al was het een vlucht die erg goed te doen was. Om precies de geplande tijd kwamen we aan op San Francisco Airport. De controle bij de border security verliep goed en de koffers hadden we al snel weer in onze handen. Met drie kwartier stonden we weer buiten.

Toen op naar het verhuurbedrijf. Veel verhuurders zitten op de luchthaven zelf maar onze (Fox) was off-airport. Buiten wachtten we op een busje die ons naar het verhuurbedrijf bracht. Thuis waren we prima voorbereid en hadden we een uitgebreid pakket voor de huurauto geboekt. All-in met alle benodigde opties en verzekeringen die onze SUV nodig had. De zilvergrijze Dogde Journey werd voorgereden. Wat een enorme bak! Maar wat heerlijk, al die ruimte. Met drie grote koffers geen extreme luxe. Je moet tenslotte wel makkelijk bij je spulletjes kunnen als je drie weken vanuit je auto en je koffer leeft. Om 13:45 lokale tijd kwamen we aan bij ons hotel Gateway Inn & Suites. Omdat onze kamers nog niet klaar waren zijn we nog even op pad geweest naar het Bayhill Shopping Center waar we even in de supermarkt hebben gesnuffeld en een bak koffie hebben gedronken in de coffee corner. ROnd 15:30 checkten we in bij het hotel. Dit was nog even een gedoe want het was niet helemaal goed gegaan met de betaling. De vriendelijke dame achter de balie loste het prima op en zo konden we eindelijk even wat gaan rusten. Na een beetje bij te hebben geslapen zijn we naar de overkant gelopen, naar de Wendy’s. We zijn uiteindelijk vroeg gaan slapen want we waren behoorlijk moe.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: