Dag 10: Las Vegas – Barstow

Posted By Wim & Elkana on zaterdag 28 mei 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Las Vegas
Eind: Barstow
Slaapplek: Super 8 by Wyndham Barstow
Gegeten bij: Walmart & Burger King
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

Vandaag stonden we alle drie wat slaperig op. We waren nog best moe en er zat geen gang in ons. De warmte en de drukte doet toch meer met ons dan we dachten. Ook Wim en mama, die heel goed tegen de warmte kunnen, hadden er wel wat last van. We begonnen onze dag daardoor vrij laat. We zijn vanuit ons motel naar de Walmart Supercenter gereden die naast McCarran International Airport ligt. Vanuit die plek vlakbij de winkel kun je heel mooi op de start en landingsbaan kijken. Daar hebben we bijna een half uur naar de vliegtuigen staan kijken. Wim volgt de vliegtuigen al een hele tijd en daardoor ben ik ook enthousiast geworden om ze te spotten. Zelfs mama hebben we nu een beetje aangestoken. Samen kijken welk soort vliegtuig het is en vervolgens op Flightradar24 kijken waar ze naartoe gaan en waar ze vandaan komen. Bij de Walmart hebben we ons zo’n twee uur goed vermaakt en hebben we het drinken en eten weer aangevuld. De lunch was weer op de vuist in de auto maar erg lekker. Mama heeft een zak geroosterde broodjes gehaald met een bak eiersalade, Wim een goed gevulde Walmart sandwich en ik at met hen mee.

Vandaag reden we van Las Vegas naar Barstow. In eerste instantie zouden we rechtstreeks van Las Vegas naar Bakersfield gaan maar omdat we wat eerder in Los Angeles en Las Vegas weg zijn gegaan hadden we mooi de ruimte om de route in twee stukken te hakken om zo wat meer rust te creëren. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel dubbel was om eerder uit Las Vegas te vertrekken. Wij zijn al vijf keer in Las Vegas geweest maar mama nog niet. Mijn drang om haar alles te laten zien wat wij in al die jaren hebben gezien is heel groot. Maar we moeten wel concessies doen. We zijn alle drie niet zo fit en mobiel als we zouden willen en ook de energie speelt een enorme rol. Daarom moeten we kiezen wat we wel en niet doen. Zo zou ik haar nog meer van The Strip willen laten zien. Al die exorbitant grote hotel/casino’s met al hun bijzonderheden, een foto bij het Las Vegas Sign. Maar “You can’t have it all” is in deze reis wel van toepassing. En dat is ok. Mama is zo blij dat ze zoveel zien kan en is dankbaar voor deze mogelijkheid met z’n drieën. Daarom moet ik het naast me neer leggen. En als ik dan denk aan wat voor prachtigs we allemaal nog gaan zien dan lukt dat aardig. Ik zit vaak stuiterend achter het stuur te vertellen wat we allemaal nog gaan doen en zien en ben dan ontzettend enthousiast.

Onderweg naar Barstow kwamen we aan in Baker. De grote thermometer werd bekeken, er werd een plasje gepleegd in de Baker Market waar we in het verleden al eens een ijsco hebben gehaald, wat we ook dit jaar weer hebben gedaan. We hebben het ijsje buiten opgegeten en daarna hebben we onze weg weer vervolgd. Na zo’n 20 minuten kwamen we aan in Zzyzx – Soda Springs. Zo vaak heb ik dat bord van die afslag voorbij zien komen. Zo vaak wilde ik daar afslaan maar kwam het niet uit. Nu kon ik er eindelijk heen rijden, ik was zo benieuwd! De weg naar Soda Springs was heel bijzonder. We reden langs een grote oppervlakte met zout. Het zag eruit als een groot opgedroogd meer waar ze zout konden winnen. Er stond riet aan de kant van de weg en veel groen, wat enorm bijzonder is in de Mojavewoestijn. Aangekomen bij Soda Springs hebben we de auto geparkeerd op het parkeerterrein en zijn we even de auto uit geweest. Ik heb de borden van het complex op de foto gezet en kwam erachter dat het inderdaad om een zoutmeer ging. Tegenwoordig is het een onderzoekscentrum van de California State University waar ze onderzoek doen naar de Mojavewoestijn. Zzyzx was in de jaren 60 een health resort van de radio predikant Curtis Howe Springer. In 30 jaar tijd heeft hij deze woestijn oase veranderd tot het landschap wat het nu is. Helaas konden we niet verder met de auto het terrein op en lopend het terrein op was echt teveel gevraagd op dat moment, zover konden we geen van drie lopen. Dat vond ik persoonlijk ontzettend jammer maar toch is mijn wens in ieder geval half in vervulling gegaan en daar ben ik dankbaar voor. Eindelijk naar Soda Springs geweest!

De laatste ruk naar Barstow hadden we enorme rukwinden en zandstormen. Rukwinden van zo’n 70 mijl per uur (112 km per uur) waren pittig aan het stuur van de Dodge. Je hoefde echt je raampje niet open te doen want dan werd je bril compleet gezandstraald.

Aangekomen in Barstow hebben we even gerelaxed op de kamer en hebben Wim en ik onze voetjes even in het zwembad laten bungelen. We wilden graag even zwemmen maar daar was het water toch te koud voor. Zelfs gisteren in Las Vegas was het water bizar fris voor de buitentemperatuur op dat moment. Helaas! Om 19:30 schoven we aan bij de Burger King voor een lekkere burger en sloten we de dag af met een bezoekje aan een van onze favoriete winkels: 99 Cents Only.

Het motel zag er trouwens zo goed uit dat we besloten hadden om direct nog een extra nacht bij te boeken. We konden ons namelijk prima nog een dag extra vermaken hier. Het feit dat ze ESPN en ESPN2 in het zenderpakket hebben maakte ook dat we nog bijgeboekt hebben. Zo kunnen we namelijk de Grand Prix van Monaco kijken morgenvroeg. We moeten er wel onze wekker voor zetten op 6 uur maar dat is het meer dan waard.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: