Dag 10: South Lake Tahoe – Alameda

Posted By Wim & Elkana on dinsdag 1 oktober 2013 in 2013 | 0 comments


Begin: South Lake Tahoe Afstand: 299,58 km / 186,2 mi
Eind: Alameda Verplaatsingstijd: 3 uur 51 min 24 sec
Route: Download hier KMLKML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen. / JPG Gem. snelheid: 77,68 km/u / 48,3 mi/u
Slaapplek: Coral Reef Inn & Condo Suites – link
Het weer: redelijk zonnig maar erg fris, later op de dag warmer

Dinsdag 1 oktober
Vandaag een echte verplaatsdag met slechts 300 km voor de boeg. Na een zeer simpel ontbijt van twee halve donuts met jam de bolide gestart en vertrokken richting San Francisco. Bij het wegrijden realiseerde Elkana zich dat we eigenlijk alleen maar geslapen hadden in South Lake Tahoe. Dus afgeslagen en alsnog een mooie serie foto’s gemaakt by the Lake. Elkana heeft dat alleen gedaan omdat Wim het zo koud had dat ‘ie in de auto is gaan zitten met de verwarming in de hoogste stand. Lake Tahoe ligt op grote hoogte en daar horen nu eenmaal lagere temperaturen bij. Hierna ging de tocht via de bergen richting San Francisco. Rond een uur of half één een stop gemaakt bij, hoe kan het ook anders, de Subway in het plaatsje Davis, net voorbij Sacramento. Toen we eenmaal met ons broodje buiten zaten hoorden we in de verte een sirene die steeds dichterbij kwam en uiteindelijk stopte bij het tankstation naast de Subway, dus pal voor onze neus. De agent sprong met getrokken revolver uit de auto en sommeerde twee mensen op de grond te gaan liggen. Met ingehouden adem stonden we te kijken naar het gebeuren en in no-time volgen er nog vier politieauto’s. Wim probeerde van grote afstand wat foto’s te maken en raakte aan de praat met een man die hem vroeg of hij wist wat er aan de hand was. De man vertelde dat het vast niet om een kleinigheid ging zoals ‘speeding on the highway’ want dit had hij in zijn stadje ook nog nooit meegemaakt. Wim vroeg of dit uitzonderlijk was. Ja, zei de man, waarop hij vroeg of het in Wim’s stad wel normaal was. Wim legde uit dat hij uit Holland kwam en dat de politie daar eerst altijd afwacht of het wel veilig is om iemand op te pakken. De man gaf hem een schouderklop en zei hem dat het hem speet dat we dit als toeristen mee moesten maken. Na enige tijd had de politie de situatie blijkbaar onder controle waarbij de verdachten op hun knieën op de grond zaten, net als in de film. Na dit incident vervolgden we onze weg naar Alameda. Een voorstad van San Francisco waarin we in het Coral Reef Inn & Condo Suites een mooie suite hadden geregeld met een ruime woonkamer, keukenhoek, slaapkamer, badkamer en plenty kastruimte.

Lake Tahoe

Lake Tahoe

Lake Tahoe

Lake Tahoe

De brug naar San Francisco.

De brug naar San Francisco.

Een spannend moment in Davis, net voorbij Sacramento.

Spannend moment in Davis.

Een overheerlijk potje soep.

Een overheerlijk potje soep.

Heerlijk lui op de bank in onze suite.

Op de bank in onze suite.

Ochtendgloren vanuit onze suite in Coral Reef Inn & Condo Suites.

Ochtendgloren Coral Reef Inn.

Ochtendgloren vanuit onze suite in Coral Reef Inn & Condo Suites.

Ochtendgloren Coral Reef Inn.

Ons plan de campagne voor de volgende dag.

Plan voor morgen in SFO.


Na een paar uurtjes rust (veel uitzoeken over de komende ritten en bezienswaardigheden) zijn we naar het winkelcentrum aan de overkant gelopen. Waar we uiteindelijk in een outletstore terecht kwamen en Wim een mooie nieuwe sweater heeft gekocht en Elkana zich in wel 10 jurken heeft gehesen. Omdat er ook nog warm gegeten moest worden gingen we op zoek naar een restaurantje maar kwamen uiteindelijk in een supermarkt terecht. Daar schaften we ieder een eigen potje soep en een broodje aan. Bij de kassa gekomen werden we geholpen door kassier José, een al wat oudere man die alle tijd van de wereld leek te hebben. Hij vroeg ons of we ook een kortingskaart hadden van de supermarkt waarop we vertelden dat we Nederlanders op doorreis waren. De man werd dolenthousiast dat hij als Portugees eindelijk eens weer mede-Europeanen sprak. Terwijl een lange rij wachtenden achter ons stond liep hij voor ons naar de klantenservice om een kortingspas op te halen. “Because every dollar counts!” Na dit hartelijke voorval hebben we de soep meegenomen naar onze suite en daar opgegeten. Het was heerlijk! Na een lange vermoeiende dag onder de wol met morgen de bezienswaardigheden van San Francisco op het programma.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: