Dag 11: Alameda – South San Francisco

Posted By Wim & Elkana on woensdag 2 oktober 2013 in 2013 | 0 comments


Begin: Alameda Afstand: 102,01 km / 63,4 mi
Eind: South San Francisco Verplaatsingstijd: 3 uur 47 min 25 sec
Route: Download hier KMLKML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen. / JPG Gem. snelheid: 26,91 km/u / 16,7 mi/u
Slaapplek: All Seasons Lodge – link
Het weer: zonnig en warm

Woensdag 2 oktober

Ons plan de campagne voor de vandaag.

Ons plan voor vandaag.

Na een zeer summier ontbijtje in een verder wel goed hotel vertrokken we voor een dagje San Francisco. We hadden er eigenlijk allebei niet zo’n zin in omdat de drukte van zo’n wereldstad ons niet zo heel erg aanspreekt maar om te voorkomen dat we achteraf spijt zouden krijgen begonnen we toch maar aan een tocht langs de in onze ogen mooiste bezienswaardigheden. Wim had er al voor gezorgd dat de tol voor de Golden Gate Bridge van de creditcard was afgeschreven. Hij had echter vergeten dat ook voor de Bay Bridge tol betaald moest worden. Gelukkig kon die vier dollar ter plaatse contant worden voldaan. Hierna was het eigenlijk alleen maar genieten geblazen. Ondanks de drukte volbrachten we een mooie tocht die begon bij Fishermans Wharf. Na Fishermans Wharf kwamen we eigenlijk bij toeval al bij de Cable Cars terecht. Een zeer stijl en golvend wegdek waarbij de auto zelfs moeite had om boven te komen. Met open mond staan kijken naar de Cable Cars die op en af de berg gingen. Nadat we dit hadden bekeken wilden we op zoek gaan naar Lombard Street. Die zoektocht duurde niet lang want nadat we waren vertrokken van de Cable Cars zagen we boven aan de berg heel veel mensen staan. Die bleken allemaal te kijken naar het slingerende gedeelte van deze beroemde straat in SFO. En natuurlijk moesten we zelf ook naar beneden. In totaal is Wim vier keer naar beneden gereden… Waarbij Elkana twee keer is uitgestapt om foto’s en video te schieten.

Zicht op de brug vanaf Sausalito.

Brug vanaf Sausalito.

Karakteristiek huis in SFO.

Karakteristiek huis in SFO.

San Francisco-Oakland Bay Bridge.

SFO-Oakland Bay Bridge.

Fisherman's Wharf

Fisherman’s Wharf

Uitzicht op Alcatraz.

Uitzicht op Alcatraz.

De Cable Cars vastleggen.

De Cable Cars vastleggen.

Daar komt 'ie aan...

Daar komt ‘ie aan…

En daar is 'ie!

En daar is ‘ie!

Lombard Street

Lombard Street

Lombard Street

Lombard Street

De Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge

Wij voor de Golden Gate Bridge.

Wij voor de Bridge.

Prachtig plaatje van de Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge

Het welbekende plaatje: SFO vanaf de Twin Peaks.

SFO vanaf de Twin Peaks.

Wij op de Twin Peaks.

Wij op de Twin Peaks.

Uitrusten op een heerlijk bed en even WhatsAppen met Nederland.

WhatsAppen met Nederland.


Volgende plek waar de tocht ons heen voerde was de al genoemde Golden Gate Bridge. De TomTom vertelde ons haarfijn hoe we daar het beste naartoe konden rijden. Wat een indrukwekkende brug is dat! Voor Elkana was het een behoorlijke tegenvaller dat de brug niet goudkleurig was maar bruin… Op diverse punten zijn we gestopt om foto’s te maken. Aan de andere kant van de brug in Sausalito hebben we geluncht en via dezelfde brug zijn we terug gereden naar SFO om op zoek te gaan naar de zogenoemde Painted Ladies, een aantal huizen in Victoriaanse stijl gebouwd. Tegenover de huizen bleek een groot park waar we heerlijk in het gras hebben gelegen. De huizen bleken een dankbaar foto object met op de achtergrond de skyline van de stad. Het laatste plekje dat we bezochten was een echt hoogtepunt in de breedste zin van het woord. Twin Peaks gaf een prachtig overzicht vanaf grote hoogte over SFO. Terug gekomen bij de auto ontdekten we dat de motor van onze koelkast niet meer draaide. Na een kort onderzoekje bleek de stekker waarmee de koelkast van stroom wordt voorzien geheel gesmolten! Volgens ons hebben we daarmee flink geluk gehad want voor hetzelfde geld was er brand uitgebroken in onze nagenoeg nieuwe Mazda 3. Nu was het tijd om op zoek te gaan naar onze overnachtingsplek in South San Francisco. Deze was snel gevonden in het All Seasons Lodge en we hadden een heus motel waarbij de auto onder onze kamer kon worden geparkeerd en waar we achteraf een nacht beleefden in een heerlijk bed.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: