Dag 14: Reedley – Coleville

Posted By Wim & Elkana on woensdag 1 juni 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Reedley
Eind: Coleville
Slaapplek: Meadowcliff Lodge Coleville
Gegeten bij: Walmart
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

We zijn er van overtuigd dat de Highway 1, de kustlijn van San Francisco naar Los Angeles één van de mooiste wegen op aarde is. Maar voor mijn gevoel doen we de Sonora Pass dan eigenlijk teniet. Deze bergpas is echt adembenemend mooi. Wikipedia schrijft hier het volgende over: “De Sonora Pass is een 2.933 meter hoge bergpas in de Sierra Nevada in de Amerikaanse staat Californië. State Route 108 steekt de pas over en het Pacific Crest Trail kruist ze. Het is de op een na hoogste pas van de Sierra Nevada waar een weg over gaat. De Sonora Pass ligt op de grens van Alpine County, Mono County en Tuolumne County en op de grens van Stanislaus National Forest en Humboldt-Toiyabe National Forest.”

We zijn vandaag wat vroeger vertrokken dan de afgelopen dagen. Om 9:30 stonden we bij de 98 Cents Plus, op zoek naar ijs en wat te eten voor onderweg. Dit bleek echter een soort van Indische Toko te zijn waar we niet zijn geslaagd. Alles zó propvol dat je je kont bijna niet kon keren. Maar zeggen dat je iets niet kon krijgen hier kon bijna niet. Op naar de Walmart waar we wat te eten hebben gehaald voor onderweg.

De rit door Stanislaus National Forest over de State Route 108 was adembenemend mooi. We hebben deze vakantie echt van alles gezien en gevoeld qua natuur. Zo hebben we op de Sonora Pass sneeuw gevoeld en hebben we onderweg nog ons fleecevest aan moeten doen. We zijn verscheidene keren gestopt en hebben veel foto’s gemaakt. Ook hebben we door grote gebieden gereden waar enkel nog zwarte stammen stonden. Hectares vol afgebrande bomen door grote branden. Verdrietig om te beseffen dat veel van die branden door mensen zijn veroorzaakt. Ondanks dat was het zo prachtig dat we er stil van waren.

Een ander hoogtepunt kwam toen we bij onze slaapplek aankwamen. Een prachtige lodge en RV-park in Coleville genaamd Meadowcliff Lodge Coleville KOA. Een nacht slapen in dit gebied is lastig en daardoor ook erg duur. Maar de beoordeling die deze plek had, een 9.4, was het geld (€ 110,-) meer dan waard. Een rustige en prachtig aangelegde plek tegen de bergen aan met uitzicht op de vallei en nog meer bergen. De rust en vrijheid die deze plek uitstraalde was geweldig. Een mooie ruime kamer met een heerlijk bed met zachte lakens en een zitje voor de kamer. Midden in the middle of nowhere. Daar kwamen we ook achter toen we in de wijde omgeving geen netwerk hadden (wat sowieso schaars was de afgelopen dagen omdat we veel in de bergen waren) en een restaurant op ongeveer een half uur rijden zat. We kwamen rond 17:00 aan. Wim en ik zijn toen naar het zwembad gelopen en hebben even lekker gedobberd. Eindelijk konden we een zwembad in! De afgelopen dagen was dat ondanks de hoge temperaturen niet mogelijk omdat het water te koud was. En hier, waar het rond de 20 graden was, kon het gewoon. Zo lekker! Daarna hebben we even geslapen, kapot van alle indrukken. Toen we wakker waren hebben we gekeken naar een eetgelegenheid maar die waren allemaal gesloten tegen de tijd dat we er aan zouden komen. Dus ons diner bestond uit spulletjes die we nog hadden. We zetten drie stoelen bij elkaar op ons terrasje en pakten de crackers, blikje tonijn, blueberry muffins, macaroni salade, zak geroosterde broodjes en fruit bij elkaar. Samen hebben we echt zó genoten van dat moment buiten. De rust, de zonsondergang… Het was echt zó fijn en bijzonder.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: