Dag 15: Coleville – South Lake Tahoe

Posted By Wim & Elkana on donderdag 2 juni 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Coleville
Eind: South Lake Tahoe
Slaapplek: Apex Inn
Gegeten bij: Walker Country Store & Denny’s
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

Helaas was het vandaag weer tijd om deze prachtige plek te verlaten. Deze staat in ons hart gegraveerd, zo bijzonder en mooi! De rit gaat vandaag naar Bodie, de spookstad vlakbij Bridgeport. Voordat we daarheen reden haalden we een ontbijtje in de vorm van een vers belegd broodje voor mama en een monster taquito voor Wim en mij. Een verrassend ontbijt moet ik zeggen. Op naar Bodie! Een deel onverharde en hobbelende weg brengt je naar spookstad Bodie vanuit Willow Springs. In 2013 kwamen we vanaf de andere kant vanuit Mono City. De rit vanaf die kant is nog veel ruwer en het deel onverharde weg nog veel langer. Het viel deze keer dus erg mee. Bodie is een prachtige spookstad die op een hoogte van 2254 meter ligt. Het is sinds 1962 een nationaal park en er komen jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers naar Bodie. In 1859 is er voor het eerst goud ontdekt door W.S. Bodey, van wie de plaats zijn naam kreeg. In 1876 wrdt er een winstgevende geologische goudlaag gevonden en werd Bodie een grote en snelgroeiende plaats in het Wilde Westen. Een groot mijndorp dat vooral bekend was om zijn losbandigheid. Rond 1880 was de piek op z’n grootst en had Bodie zo’n zestig saloons. Er werd veel gemoord en gevochten, dagelijks. Een legende zegt dat toen een klein meisje hoorde dat ze naar Bodie verhuisde, ze tot God bad met de woorden: “Goodbye God, we’re going to Bodie.” Een prachtige plek waarvan ik blij ben dat ik er een tweede keer mocht rondlopen. Zoveel mooie plekken om foto’s te maken. Vorige keer was de lucht boven Bodie een stuk mooier (strak blauw met witte schapenwolkjes). Nu was het vooral bewolkt. Maar dat maakt de plek niet minder mooi.

De weg vanaf Bodie naar ons hotel in South Lake Tahoe was wederom prachtig. De West Walker River kronkelde mee met de weg en gaf mooie uitzichten met kolkend water. Ook Topaz Lake met zijn staatsgrens in het midden (Nevada / California) was een bezienswaardigheid.

Aangekomen in South Lake Tahoe checkten we in bij Apex Inn waar we drie nachten zullen blijven. Even een pas op de plaats en even geen gevoel van ‘nomaden’. South Lake Tahoe is prachtig genoeg om daar een paar dagen te kunnen blijven. Dat is tot nu toe alles nog geweest trouwens, maar je moet keuzes maken… Na een tukkie en het pinnen bij Bank of America hebben we weer heerlijk gegeten bij Denny’s. Wel een drama om het eten te krijgen moet ik eerlijk zijn. De bediening en de manager snapten er geen fluit van en maakten een boel heisa onder elkaar omdat ze het niet begrepen. Maar uiteindelijk toch gekregen wat we hadden besteld en erg genoten. Daarna op pad voor wat boodschappen voor het ontbijt want dat zat niet bij het motel in. Bij de Safeway liepen we naar binnen maar zijn we met dezelfde snelheid weer naar buiten gelopen. Wat een ontzettend dure supermarkt! Toen op zoek naar wat anders uitgekomen bij de Grocery Outlet. En wat een leuke winkel was dat. Geslaagd voor brood, ham, kaas, jam en zelfs een kant en klaar maaltijd uit de vriezer voor morgenavond. Lekker cheap en rustig op de kamer. Ook dat vinden wij zo fijn aan vakantie vieren hier.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: