Dag 16: Hollywood – Ontario

Posted By Wim & Elkana on maandag 7 oktober 2013 in 2013 | 0 comments


Begin: Hollywood Afstand: 158,49 km / 98,4 mi
Eind: Ontario Verplaatsingstijd: 7 uur 07 min 34 sec
Route: Download hier KML1KML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen.+KML2KML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen. / JPG1+JPG2 Gem. snelheid: 40,39 km/u / 19,3 mi/u
Slaapplek: Americas Best Value Inn and Suites Ontario Airport – link
Het weer: zeer zonnig en warm

Maandag 7 oktober
Na een aanvankelijk ontbijtloos begin besloten we toch maar even een stop te maken voor een Amerikaans ontbijtje bij Burger King. Het ontbijten op z’n Amerikaans is nog steeds niet gewend. Het is te vet, met slappe koffie en een onvoldaan gevoel. Maar goed, we zijn in Amerika en dat zullen we weten ook! Hierna begon de tocht naar het Hollywood Sign. Dat zijn beroemde grote witte letters boven op de heuvel die je eigenlijk gezien en gefotografeerd moet hebben. Om daar te komen moesten we dus de heuvel op en halverwege leverde dat al een aantal prachtige plaatjes op. Hierna vervolgden we de tocht naar Beverly Hills om ons te vergapen aan de prachtige villa’s waarin de sterren van Amerika schijnen te wonen. De allermooisten zijn tamelijk onbereikbaar omdat de sterren zich op het witte doek meestal erg bloot geven maar in hun privé omgeving het liefst niet gezien willen worden. Nu hadden wij daar ook geen enkele moeite mee. Temeer omdat de temperaturen weer waren opgelopen en een tochtje naar het strand van Venice Beach geheel gerechtvaardigd was. Daar hebben we ons de hele middag vermaakt met zwemmen in zee en luieren in het zand.

Hollywood!

Hollywood!

Jump!

Jump!

Wij voor het sign.

Wij voor het sign.

Beverly Hills

Beverly Hills

Rodeo Drive Los Angeles

Rodeo Drive Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

CNN kantoor in LA.

CNN kantoor in LA.

Het weer vandaag!

Het weer vandaag!

Venice Beach

Venice Beach

Een boel wegen...

Een boel wegen…


Tegen de avond was het tijd om ons hotel in Ontario te gaan opzoeken. Maar omdat we nog weinig van de binnenstad van LA hadden gezien besloten we daar doorheen te rijden. Dat hadden we net zo goed niet kunnen doen want na ons bezoek aan SFO waarin bijzonderheden en een gezellige sfeer bovenaan stonden, was LA het tegenovergestelde. Snel de stad uit de snelweg op richting Americas Best Value Inn And Suites waar we een kamer hadden gereserveerd. Op weg hier naartoe bleek de versie van TomTom Amerika een verraderlijk en soms gevaarlijk attribuut. De meest onlogische aanwijzingen gegeven. Zo wilde de gekke stem dat we steeds uiterst links op de carpoolstrook bleven rijden. En dat de rit zo’n 50 minuten zou duren. Dat bleek uiteindelijk ruim anderhalf uur te zijn waardoor we bijna met een lege tank kwamen te staan. Het hotel bleek zoals gewoonlijk degelijk, schoon en goed. De dag werd afgesloten met opnieuw een heerlijke warme maaltijd bij de Panda Express.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: