Dag 3: Las Vegas – Flagstaff

Posted By Wim & Elkana on dinsdag 24 september 2013 in 2013 | 0 comments


Begin: Las Vegas Afstand: 422,86 km / 262,8 mi
Eind: Flagstaff Verplaatsingstijd: 5 uur 43 min 37 sec
Route: Download hier KMLKML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen. / JPG Gem. snelheid: 73,84 km/u / 45,9 mi/u
Slaapplek: Budget Inn Flagstaff – link
Het weer: zeer zonnig en warm

Dinsdag 24 september
Na het wakker worden genoten we van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Stratosphere hotel. Nog snel even terug naar de kamer om uit te buiken en hierna vertrokken we richting Kingman. We hebben een heel mooi deel van de Route66 gereden; via Kingman, Peach Springs en Seligman belandden we in Flagstaff. Onderweg hebben we prachtige plekken gezien, waaronder een oud tankstation dat eigenlijk niks veranderd is en waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Prachtig! Daarna ging de tocht naar Kingman Airport om vliegtuigen spotten die daar in de woestijn opgeslagen liggen voor een tweede leven of sloop.

Richting Flagstaff.

Richting Flagstaff.

Een oude shop in Hackberry langs de Route66.

Oude shop in Hackberry

Een mooie klassieker!

Een mooie klassieker!

Nog een oudje.

Nog een oudje.

Een van de vele megatreinen.

Een van de vele megatreinen.

Het spoor in Peach Springs.

Het spoor in Peach Springs.

De golvende weg in de warmte.

De golvende weg.

Oud vliegtuig dat opgeslagen staat op Kingman Airport.

Kingman Airport

Ons stalen ros, een Mazda 3.

Ons stalen ros, een Mazda 3.

Budget Inn Flagstaff.

Budget Inn Flagstaff.


Ook hebben we onderweg veel megatreinen gezien en deze gefilmd. Dat was erg indrukwekkend daar deze vaak honderden meters lang zijn en de zeecontainers twee hoog zijn opgestapeld op de wagons. Bij de spoorwegovergang van Peach Springs hebben we een paar mooie shotjes geschoten van zo’n megatrein. Omdat we nog niets geregeld hadden voor de nacht reden we langs wat motelletjes waarbij we uiteindelijk bij Budget Inn in Flagstaff uitkwamen en daar kamer 111 kregen toegewezen op de begane grond met de auto voor de deur. Het zag er prima uit en was keurig netjes. 500 Meter verderop hebben we een hapje gegeten bij McDonald’s. Een super pittige Habanna burger die we in Nederland nog niet kennen. In de winkel naast het motel hebben we nog een Snickers ijsje gehaald en twee nieuwe AXE deo’s. Tijd om te slapen!

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: