Dag 5: Las Vegas – Palm Springs

Posted By Wim & Elkana on maandag 18 mei 2015 in 2015 | 0 comments


Begin: Las Vegas
Eind: Palm Springs
Slaapplek: Vagabond Inn Palm Springs
Gegeten bij: Panda Express

Maandag 18 mei 2015
Het is nu bijna 7 uur in de morgen en we kunnen niet meer slapen. Gisteren zijn we rond 9 uur in slaap gevallen. Eerder gisteravond kwam Wim erachter dat z’n tablet niet meer aan het opladen was. De lader zat erin maar er gebeurde niks. De tablet zij dat hij aan het laden was maar de procenten werden alleen maar minder! Vannacht aan een andere lader gehad maar het percentage kwam niet omhoog, er ging alleen maar wat af! Na te hebben gegoogled (om 5 uur, want wakker) geprobeerd om nog meer andere laders te gebruiken maar ook dat werkte niet. Dus… Fuck, tablet stuk! Daarom straks maar naar de Best Buy om een nieuwe tablet te kopen. M’n lieve Wimpie kan absoluut niet zonder. En dat snap ik best. In Nederland kunnen we hem dan laten repareren. Nu nog even wachten tot het 10 uur is, dan is de winkel open!

Als we dat gedaan hebben vertrekken we richting Palm Springs waar we zullen slapen in het Vagabond Inn, waar we twee jaar geleden ook zijn geweest.

Edit:
Vandaag zijn we om 9:15 uitgecheckt bij het motel om optijd bij de Best Buy te kunnen zijn. Daar waren we echter te vroeg en hebben we nog eerst even een broodje gegeten bij de Subway omdat we nog niet ontbeten hadden. Exact om 10 uur stonden we voor de deur bij Best Buy waar we eigenlijk al heel snel wisten wat we wouden hebben. Exact dezelfde als die Wim had. Tien minuten later stonden we weer buiten met de nieuwe tablet om vervolgens richting Palm Springs te vertrekken. In plaats van alleen maar snelwegen besloten we al snel om via het Mojave National Preserve over diverse binnenwegen naar Palm Springs te rijden. Dit duurde wel flink langer dan via de snelweg maar was zeker honderd keer mooier. Een half uur kunnen rijden zonder iemand tegen te komen over wegen die soms heel slecht waren met enorme bergen en dalen waarbij je soms kriebels in je buik kreeg. Halverwege volgden we een trein die min of meer met ons mee reedt en een lengte van zeker twee kilometer had. Op het gegeven moment stond er midden op de weg iemand die ons gebaarde ‘STOPPEN’. Dat kwam omdat er wegwerkzaamheden verderop waren en daarvoor werdt het verkeer gewoon even stilgelegd.
In het Mojave National Preserve lagen twee kleine ghosttowns, namelijk Cima en Kelso. Cima was voor mijn idee een winkeltje met een stacaravan ernaast en meer niet. Erg leuk om te zien. Vervolgens hebben we een tussenstop gemaakt om de beentjes te strekken en te tanken in Ludlow; ook een ghosttown aan de Route66. Toen via Siberia, Bagdad en Amboy richting Twentynine Palms, Yucca Valley, Desert Hot Springs en uiteindelijk Palm Springs. Na het inchecken bij Vagabond Inn onze kamer opgezocht en languit op bed omdat we toch wel (alweer) erg moe waren. Het plan om te zwemmen viel letterlijk in het water. Het laatste wat we vandaag hebben gedaan was eten bij de Panda Express en drinken halen bij de Walmart.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: