Dag 5: Lompoc – Los Angeles

Posted By Wim & Elkana on maandag 23 mei 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Lompoc
Eind: Los Angeles
Slaapplek: LAX Stadium Inn – El Segundo/Inglewood
Gegeten bij: Subway & Piggies Restaurant Hawthorne
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

Na een broodje bij de Subway zijn we vertrokken langs de Highway 1 door Gaviota, Santa Barbara en Ventura waarna we aankwamen in Oxnard. Daar hebben we bij een Walmart Supercenter een sanitaire stop gehouden en koffie gehaald bij de Starbucks die we lekker op een bankje buiten hebben opgedronken. Een mens moet toch zijn koffie hebben op een dag hè.

Toen ik (Elkana) weer weg wilde rijden wilde ik de weg oversteken om zo iets verderop een u-turn te maken. Dit ging echter compleet mis toen ik een Kia Soul aan de linker kant over het hoofd zag door de dode hoek. Ik kon haar niet meer ontwijken en zo botsten we tegen elkaar aan. Mijn eerste aanrijding ooit en dan ook nog in Amerika! Oh man, wat baalde ik. We zijn de parkeerplaats van de Walmart weer opgereden en hebben alles netjes afgehandeld nadat ik de Roadside Assist van Fox Car Rentals had gebeld. Het advies was om een Police Report in te vullen en vervolgens een formulier op de website van Fox Car Rentals. Ik heb de bestuurder van de andere auto onze huurovereenkomst gestuurd en dat zou voldoende voor haar zijn om de schade te kunnen claimen bij het verhuurbedrijf. Ontdaan en van slag gingen we weer op pad maar wel met het gevoel dat het wel goed zou komen. Het meisje achter het stuur was heel kalm en rustig en had de gegevens die ze nodig had dus als ik de formulieren in zou vullen zou het allemaal wel goed komen. We waren immers volledig verzekerd, voor zowel onze eigen auto en schade aan derden. Direct weer achter het stuur gestapt anders zou ik het niet zo snel meer durven was ik bang. Een paar kilometer verder ging het eigenlijk al wel weer prima en ik heb de complete route dan ook wel met een gerust hart verder afgelegd en ons drietjes weer bij het volgende hotel gebracht. We hebben er uiteindelijk ook nog wel om gegniffeld want elke keer als ik moest remmen of dat de auto aan de voorkant in de vering dook hoorde je een schurend geluid, zoals het gehinnik van een paard. De wielkast was namelijk behoorlijk gedeukt en ook de deur open en dicht doen ging met een klap. Het laatste deel van de route was echt weer prachtig. We keken onze ogen uit in Malibu en zoals het Los Angeles betaamt hadden we een behoorlijke vertraging door verschillende files.

Aangekomen in het hotel hebben we wat uitgerust en zijn we rond 19:30 op pad gegaan naar Piggie’s Restaurant. Een eettentje die ik op Tripadvisor had gevonden. Beetje spannend maar uiteindelijk erg goed gegeten. Mama een super goed gevulde salade en wij een lekkere burger. Na het douchen en het invullen van de schadeformulieren in een diepe slaap gevallen. Wat een enerverende dag…

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: