Dag 7: Cathedral City – Palm Springs

Posted By Wim & Elkana on zaterdag 28 september 2013 in 2013 | 0 comments


Begin: Cathedral City Afstand: 0 km / 0 mi
Eind: Palm Springs Verplaatsingstijd: 0 uur 0 min 0 sec
Route: Download hier KML1KML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen.+KML2KML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen. / JPG1+JPG2 Gem. snelheid: 0 km/u / 0 mi/u
Slaapplek: Vagabond Inn Palm Springs – link
Het weer: zeer zonnig en warm

Zaterdag 28 september
Terwijl Elkana nog als een os lag te snurken had Wim al ontbeten en foto’s gemaakt. Ook het potje koffie dat hij gemaakt had met oploskoffie smaakte prima. Na het ontwaken en ontbijten van Elkana snel de spullen ingepakt en na een tankbeurt vertrokken richting Yoshua Tree National Park, een rit van een uur. Daar aangekomen bleek het “happy saturday” te zijn. Waar normaal een toegangsprijs geldt van 15 dollar bleek vandaag de toegang gratis, ter promotie van de parken. Hierna volgde een indrukwekkende rit die de vele gezichten van het park liet zien. Enorme rotsen, bijzondere planten en heuse hagedissen hebben we gezien. Hier hebben we echt een paar uur rondgereden en vele foto’s en video’s geschoten. Het bleek tevens het laatste bezoek aan een Amerikaans natuurpark omdat door een crisis in de regering alle parken werden gesloten omdat er geen geld meer was om de medewerkers te betalen. Eenmaal uit het park was het tijd voor een verlate lunch. Het broodje beef/kip van de Subway ging er weer prima in.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Joshua Tree in JTNP

Joshua Tree in JTNP

Yucca in JTNP

Yucca in JTNP

Vette bak, die Dodge Charger uit 1970!

Vette bak, die Dodge Charger!

De motor van de Charger.

De motor van de Charger.

Booskijker :) Mooie Chevrolet Impala.

Mooie Chevrolet Impala.

Bijzondere Plymouth.

Bijzondere Plymouth.

The long desert highway...

The long desert highway…

Verfrissende duik in het heerlijke zwembad.

Verfrissende duik.

BBQ steak burger met sweet potatoes bij Coco's.

Prime Rib BBQ Burger


Vervolgens op de terugweg richting Palm Springs stuitten we in het plaatsje Yucca Valley op een bord langs de weg over een oldtimershow. Snel omgekeerd en de auto geparkeerd waarbij we nog net het laatste uurtje van een mooie tentoonstelling van klassieke Amerikanen konden meemaken. Van Buick tot Cadillac van Chevrolet tot Oldsmobile waarbij een Dodge Charger wat ons betreft het absolute hoogtepunt vormde. Hierna de reis richting ons nieuwe onderkomen in Palm Springs vervolgd. Aangekomen bij Vagabond Inn bleek de voorlichting op Booking.com niet overdreven. Een eenvoudige kamer met een heerlijk buitenzwembad en super hete spa waarin we ons de eerste anderhalf uur prima vermaakten. Vervolgens naar de kamer om te douchen en de route voor de volgende dag uitstippelen. ‘s Avonds lekker gegeten bij Coco’s. Een heerlijke BBQ burger met sweet potatoes en french fries en een cola diet on the siiiideeee….. Nog snel wat boodschappen gedaan en toen terug naar het motel. Op weg naar het motel hadden we het over een ster die we in de verte zagen. Waarbij Elkana opeens opmerkte: kijk, hier zit het vliegveld! Op hetzelfde moment scheerde voor ons gevoel een Boeing 737 rakelings over het dak van onze auto. Wim’s hart stond even stil maar het was knettersgaaf eigenlijk! Nu terug op de kamer om dit verslag te typen 🙂 Morgen weer een lange rit van 500 km op het programma waarbij we hopen om via Victorville in Bishop uit te komen.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: