Dag 7: Los Angeles – San Bernardino

Posted By Wim & Elkana on woensdag 25 mei 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Los Angeles
Eind: San Bernardino
Slaapplek: Wigwam Motel san Bernardino
Gegeten bij: McDonalds & Wienerschnitzel
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

Vandaag een dag om wat te relaxen. Nadat we goed uitgerust wakker zijn geworden in LAX Stadium Inn – El Segundo/Inglewood zijn we naar de McDonalds gereden voor een klein ontbijtje. Een Egg McMuffin met ham, een has brown en een bak koffie vielen in de smaak. Ons doel was vandaag om de Queen Mary te bezoeken in Long Beach en om lekker op Venice Beach te struinen.

Na een rit van drie kwartier kwamen we aan in Long Beach. Het blijft op elk moment van de dag toch een gedoe om je in LA te verplaatsen. Er is altijd wel drukte of een file. Als je het weet houdt je er rekening mee maar ik denk dat het voor mensen die er voor de eerste keer komen wellicht wat tegen kan vallen. Ik vind de omgeving van LA mooi hoor, maar het verkeer dat mis ik niet! Aangekomen in Long Beach zochten we de Queen Mary op. In 2014 hebben we op het prachtige schip kunnen slapen. Echter ligt ze al een aantal jaar in verval en doet ze geen dienst meer als hotel en museum. Nu gaan er gelukkig weer verhalen rond dat ze opgeknapt gaat worden. En zo te zien is dat ook echt zo. Ze lag er rustig en stil bij. We konden nergens parkeren op het terrein dus hebben we de auto een stukje verderop gezet, naast een parkje. In en om het schip liepen mensen en er werdt gewerkt. Goed om te zien! Ze was bijna nog even mooi als toen we er hebben geslapen en het is fijn om te weten dat dit in de toekomst misschien weer kan.

In het park stikte het van nesten in bomen. Prachtige vogels (bleken uiteindelijk Kwak te heten) met onder de boom hun groenblauwe eieren. We hebben er een tijdje naar staan kijken, fascinerend hoor. Toen door naar Venice Beach. We parkeerden naast de tennisbaan, zowat op de boardwalk. We hebben een groot stuk van de boulevard afgelopen en zelfs onszelf nog terug gezien op de live webcam die we al een tijdje thuis volgden. Het grappig was dat we ook nog ingezoomd werden. We hebben er een screen-opname van gemaakt met de telefoon. We hebben wel anderhalf uur zitten kijken bij het skatepark. Mensen die hun stunts deden, aan het oefenen waren; heel gaaf om te zien en om te zien hoe men allemaal met elkaar om gaat. Er kwam een klein meisje met haar skateboard aan en die werd direct opgevangen door de rest die daar bezig was. Rond 16:15 zijn we in de auto gestapt want het was nog een behoorlijk eind rijden naar San Bernardino: bijna drie uur! Onderweg even getankt bij de 76 en de benen gestrekt. Het was een lange zit met nagenoeg continue file en we waren dan ook blij dat we aankwamen bij de Wigwam.

Een erg vriendelijke man checkte ons in en maakte een behoorlijk praatje met ons. Ontzettend gastvrij en aardig. De spullen uit de auto gehaald, even wat opgerommeld en toen op naar wat te eten. Het was al 19:45 toen we bij de Denny’s aankwamen maar de chef had op dat moment pauze en zou een half uur later terug zijn. Daar gingen we dus niet op wachten. Op naar de overkant naar Wienerschnitzel. Tot onze verbazing een erg lekkere maaltijd gegeten: alle drie een hotdog, mama een klein frietje en Wim en ik samen een Bacon Ranch Chili Cheese Fries gedeeld. Oei, die was me toch lekker! Daarna vroeg onder de lakens, het pijpje was leeg.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: