Dag 8: San Bernardino – Las Vegas

Posted By Wim & Elkana on donderdag 26 mei 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: San Bernardino
Eind: Las Vegas
Slaapplek: Four Queens Las Vegas
Gegeten bij: ALDI
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

Hoe het komt weten we niet maar het lijkt wel alsof we hier veel beter slapen dan thuis. Na wederom een fijne nacht zijn we de dag gestart met de spullen in de auto zetten en even bij elkaar op de kamer buurten. In dit geval bij elkaar in de Wigwam. Wat leuk om hier weer te slapen na al die jaren. Het is niks veranderd en nog even mooi als toen in 2015. Fijn om mama dit nu ook te kunnen laten zien. Ze heeft genoten en een boel foto’s gemaakt.

Toen we gisteravond naar de Denny’s reden kwamen we ook een ALDI tegen, hoe bijzonder! Op dat moment besloten dat we daar vandaag naartoe zouden gaan om de boodschappen te doen. De tray met flesjes water was op, er moest een kleine hap voor het ontbijt en ook voor de lunch gehaald worden en we waren erg benieuwd of de ALDI net zoals bij ons was. En dat is inderdaad zo. Een grote winkel met artikelen die een stukje goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de Walmart. Leuk om daar te snuffelen en we gingen dan ook met aardig wat spullen de winkel uit. We ontbeten in de auto met bolletjes en een pak ham en kaas wat we hadden gekocht. Lekker en goedkoop begin van de dag 🙂 Daarna reden we naar de ARCO om te tanken en begon de rit echt.

We reden naar het Boulders Viewpoint Area tussen Newberry Springs en Fenner. We wilden een stukje Route66 doen richting Amboy maar dat was helaas afgesloten. We vervolgende de weg door Mojave National Preserve, een prachtig stuk natuurgebied in de Mojavewoestijn. Een boel dorre planten en Yoshua tree bomen die wel afgebrand leken. Erg bijzonder om midden in de woestijn opeens een klein treinstation tegen te komen in Kelso. We wilden op gegeven moment richting Cima maar die weg werd op meerdere plekken afgesloten door de park rangers. Helaas, dit jaar een iets andere route. Niet minder mooi trouwens. Na een lange rit kwamen we uiteindelijk aan bij de Shell in Nipton waar we even een plaspauze inlasten. Toen verder via Primm om de grens van Nevada over te gaan. Even daarvoor ons nog verwonderd over de grote Ivanpah-zonnecentrale middenin de Mojave woestijn.

De zonne-energiecentrale in de Mojave (Mojave Generating Station Solar) is een zonne-energiecentrale in de Mojave-woestijn in Californië , ongeveer 32 km ten noordwesten van Barstow , buiten het gehucht Lockhart; het ligt naast Harper Lake en de zonne-energiecentrale van Solar Energy Generating Systems , de grootste ter wereld. Het heeft een vermogen van 250 MW en werd op 13 februari 2014 ingehuldigd. Het werd gebouwd door het Spaanse bedrijf Abengoa Solar en de productie ervan zou voldoende moeten zijn om 60.200 woningen van stroom te voorzien, terwijl de uitstoot van ongeveer 393.000 ton CO wordt vermeden.

Een uur later doemden de grote hotel/casino’s van Las Vegas op aan de horizon. Mama was sprakeloos van alles en dat snap ik zo goed. Hoe indrukwekkend wij het vonden toen we de eerste keer daar kwamen is moeilijk te beschrijven. Ingecheckt bij het Four Queens hotel op Freemont Street bleek dat we een kamer hadden dat aan de kant van het feestgedruis lag. De ramen trilden in de kozijnen en het geluid van de muziek was letterlijk verstaanbaar in de kamer. Nou goed, oordopjes in en even lekker slapen want het was wederom pittig geweest vandaag in de hitte van de Mojavewoestijn. Het avondeten sloegen we vandaag over. Later die avond zijn we Fremont Street op geweest. Om de paar meter stonden we stil en moesten Wim en ik mama’s mond dichtklappen, hihi. Zo enorm onder de indruk, alles in zich opnemend. Het was super intens maar ook heel erg mooi om dit met z’n drieën mee te mogen maken. Helemaal aan de latten zijn we laat naar bed gegaan.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: