Dag 9: Bishop – South Lake Tahoe

Posted By Wim & Elkana on maandag 30 september 2013 in 2013 | 0 comments


Begin: Bishop Afstand: 307,16 km / 190,9 mi
Eind: South Lake Tahoe Verplaatsingstijd: 5 uur 38 min 10 sec
Route: Download hier KMLKML is een bestandsformaat dat gebruikt wordt om geografische gegevens in bijvoorbeeld Google Earth en Google Maps weer te geven. Als u dit bestand opent in Google Earth, kunt u de route afleggen. / JPG Gem. snelheid: 54,5 km/u / 33,9 mi/u
Slaapplek: Big Pines Mountain House – link
Het weer: zeer zonnig en warm, later op de dag een stuk frisser

Maandag 30 september
Vandaag staat een rit naar ghost-town Bodie op het programma. Na een flink ontbijt opnieuw bij Dennys vertrokken we voor een rit van bijna 200 km. Gaandeweg de rit werd de omgeving groener en heuvelachtiger. Dat was dus genieten! Onderweg passeerden we het Mono Lake. Hier zijn we even gestopt om wat foto’s te maken want dit was al echt de moeite waard. De laatste 20 km voor Bodie verbaasden we ons over de slechte weg waarover de TomTom ons leidde. Toch bleek het de juiste weg te zijn met snelheden die op de fiets makkelijk bij te houden waren reden we richting de ghost-town. Onderweg verschillende keren gestopt om foto’s te maken omdat de omgeving waarin Bodie ligt werkelijk adembenemend is. Wat is de wereld mooi! Na veel stof en heen en weer geschud bereikten we Bodie. Het was precies wat we er ons van voorgesteld hadden. Bodie is een van de best bewaarde ghost-towns van Amerika. Hier en daar leek het alsof de bewoners plotseling massaal vertrokken waren met achterlating van al hun bezittingen. (Hier kun je trouwens de folder van Bodie downloaden.) Paar honderd foto’s verder vertrokken we met blaren op de voeten richting South Lake Tahoe. Wat een prachtig cadeau zo op onze trouwdag!

Wij voor het Mono Lake.

Wij voor het Mono Lake.

Mono Lake

Mono Lake

Prachtig zicht op Mono Lake richting Bodie.

Mono Lake richting Bodie.

Wat een prachtige boom!

Wat een prachtige boom!

Bodie State Park

Bodie State Park

De weg naar Bodie.

De weg naar Bodie.

20 kilometer kuilen, hobbels, stenen en stof... Op naar Bodie!

20 km kuilen en hobbels.

Elektriciteit naar Bodie.

Elektriciteit naar Bodie.

In de verte de prachtige ghosttown.

In de verte Bodie.

Bodie

Bodie

Een klein deel van Bodie.

Een klein deel van Bodie.

Bodie

Bodie

Stilleven

Stilleven

Oud wagenwiel.

Oud wagenwiel.

Kleine ontdekker :)

Kleine ontdekker 🙂

Vergane glorie...

Vergane glorie…

Residence of James Stuart Cain.

Res. of James Stuart Cain.

Een kijkje in het vroegere leven van Bodie.

Vroegere leven van Bodie.

De methodische kerk van Bodie.

De methodische kerk.


Onderweg hadden we de camera op het dashboard gezet om nog iets van de omgeving vast te kunnen leggen. Plotseling moesten we vol in de remmen omdat een ree-achtig beest overstak. Toen we stilstonden en Wim maar naar rechts bleef kijken vroeg Elkana zich af waarom hij dat deed met zijn mond open. Toen Elkana ook naar rechts keek bleek dat er in de berm nog een stuk of zes stonden die absoluut niet bang leken voor onze aanwezigheid. Na dit voorval was het nog zo’n anderhalf uur rijden naar onze overnachtingsplek, genaamd Big Pines Mountain House Of Tahoe.

Ree-achtig beest dat de weg overstak.

Ree-achtig beest dat de weg overstak.

Ree-achtige beesten die de weg overstaken.

Ree-achtige beesten die de weg overstaken.

Heerlijke neusspray. Hoera voor Walgreens!

Heerlijke neusspray. Hoera voor Walgreens!


Het gebruik van de airco in de auto heeft voor ons helaas het gevolg dat we een beetje snotterig zijn geworden. Het flesje neusspray dat we hadden meegenomen was al snel op. Onderweg kwamen we een Walgreens tegen waar we in Las Vegas al een kortingspasje van hadden gekregen. Daar met ons oude flesje naar binnen en naar buiten gekomen met een verschrikkelijk fijne neusspray die meteen en heel lang verlichting geeft! Hoera voor Walgreens! Vandaag hebben we tussen de middag geen maaltijd gegeten want we zaten nog vol van het ontbijt en met indrukken van het prachtige Bodie. Bij het binnenrijden van Lake Tahoe zag Wim een groot bord met een diner buffet voor maar 12,95. Dit bleek bij een hotel te zijn dus wij daar naar binnen. Bleek dat het alle dagen was behalve vandaag… Het hotel er tegenover had precies hetzelfde op een bord staan maar deze bleek dezelfde domme regel te handhaven om ons vandaag maar eens geen buffet aan te bieden… Grr… Na twee keer de straat heen en weer te hebben gereden besloten om niet verder te gaan zoeken en streken we neer bij de McDonald’s waar lekker gegeten hebben. Als afsluiter nog weer even naar een supermarkt geweest. Nu lekker slapen en morgen weer verder met onze geweldige trip!

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: