Dag 9: Las Vegas

Posted By Wim & Elkana on vrijdag 27 mei 2022 in 2022 | 0 comments


Begin: Las Vegas
Eind: Las Vegas
Slaapplek: Travelodge by Wyndham Las Vegas Airport Near The Strip
Gegeten bij: Denny’s
Route: in KML-bestandsformaat open je met Google Earth of deze website.

Vannacht hebben we ondanks het lawaai van Freemont Street best redelijk geslapen. We liepen om 10:00 het hotel uit om een ontbijtje te scoren bij Denny’s op de hoek van Freemont Street. Daar moesten we een half uur wachten dus zijn we weer terug gelopen naar het hotel. We hebben uitgecheckt en zijn met de auto naar een Denny’s verderop gereden, op 3010 W Sahara Ave. Hier hebben we een onbenullig uitgebreid ontbijt gekregen. We kregen namelijk iets meer op tafel dan we hadden verwacht. Pannenkoeken, hasbrowns, bacon, worstjes, eieren… Alles erop en eraan. Natuurlijk kregen we het allemaal niet op en daarom hebben we gevraagd of we in ieder geval de pannenkoeken mee konden nemen. Geen probleem, er werd een bakje voor ons gehaald en deze hebben we in de koelbox gezet voor later.

Daarna gingen we op weg naar de Hoover Dam. Zelfs de rit er naartoe was mooi en mama keek haar ogen uit. Zo fijn om haar dit allemaal te kunnen laten zien. Bij de dam aangekomen hebben zijn we een paar minuten uit de auto geweest maar dat was haast niet te doen, zo verzengend warm! Het was daar inmiddels opgelopen naar 104 graden Fahrenheit wat 40 graden Celsius is. Daarom gauw de auto met airco weer in en wat rondgereden daar. Zo kreeg je ook een mooi zicht op de immense grote dam. Op weg terug naar Las Vegas hebben we de tank nog weer even vol gegooid voor zo’n 90 dollar: zo’n 84 Euro. De Dodge Journey is geen trekpaard: als hij op de cruise control staat en we moeten klimmen valt hij zo een paar mijl terug voordat hij weer opschakelt en met veel lawaai en moeite komt hij dan een beetje bij. Maar goed, hij brengt ons overal netjes en zeer comfortabel. Het zit heerlijk hoog, goede airco, lekker ruim. We klagen absoluut niet! Aangekomen bij de Boulder Marketplace in Henderson hebben we heerlijk geshopt bij 99 cents only store. Wat is dat een lekkere winkel. Heel veel leuke koopjes en ook etenswaren erg goed en goedkoop. Fijn om je een tijdje te vermaken.

Aangekomen bij het Travelodge motel hebben we eerst zo’n anderhalf uur geslapen. De warmte vinden Wim en mama best goed te doen, ik heb er wat meer moeite mee. Daarom veel drinken en onze rust proberen te pakken. De avonden in Vegas zijn nogal intensief. Om 20:00 uur schoven we aan bij Denny’s. We hadden vandaag zin in wat gezonder eten en dat kan daar zo fijn. Mama ging voor de zalm met broccoli en patatjes, Wim voor de Bourbon Chicken Skillet maar dan met beef in plaats van kip, en ik ging voor de Chicken Fried Chicken met broccoli en patatjes. Man, wat hebben wij lekker gegeten! Het was echt zo lekker, dat gaan we zeker nog eens doen. We eindigden onze dag op The Strip. Eerst hebben we ‘m heen en weer gereden en alle oh’s en ah’s kon je niet meer op de handen van ons drieën samen tellen. Zo enorm indrukwekkend. De levendigheid, de verlichting, het verkeer, de mensen. Het was heel erg intens, vooral voor mama. Wij lopen er alsof we er thuis horen en voelen ons helemaal als een vis in het water. Voor haar is het -begrijpelijk- zo enorm indrukwekkend. De eerste keer dat wij daar liepen kunnen wij ook nog steeds niet omschrijven. Onderweg kochten we nog een ijsje bij de Wallgreens en op het moment dat we bijna bij Bellagio waren om de fonteinen show te bekijken kwamen we erachter dat het al 23:50 was. De fonteinen stoppen ermee om middernacht. Erg spijtig maar deze show ging dus aan onze neus voorbij. Gelukkig heeft mama nog wel een glimp op kunnen vangen vanuit de auto.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: