Wij gaan weer naar Amerika!

Posted By Wim & Elkana on 01 november 2013 | 0 comments


Laat ik maar direct met de deur in huis vallen; we gaan in 2014 weer naar Amerika! Hoe dat komt? Omdat het nog mooier en indrukwekkender was dan we verwacht hadden…

Al jaren kriebelde het af en toe; ‘we gaan echt nog een keer naar Amerika’. En zoals bij velen leek het bij ons ook eeuwig een goed voornemen te blijven. Tot je neefje plotseling een vriendin in de USA krijgt en het Land of Dreams gaat bezoeken. Toen duidelijk werd dat deze vriendschap wel eens kon uitmonden in een vaste relatie/huwelijk, was voor ons al duidelijk dat we daar dan misschien wel bij wilden zijn. De eerste ruwe plannen werden gemaakt maar niets stond nog vast. Alleen dat het waarschijnlijk in het najaar van 2012 zou zijn. Daarop ontwikkelden we onze eerste ‘echte’ plannen. Duizend vragen; waar willen we heen, wat willen we zeker zien, hoe lang gaan we, waar slapen we, wat kost dat allemaal en hoe passen we dat huwelijk in in onze planning? Al snel werd duidelijk dat we beiden toch wel graag heel veel van California wilden zien en dat het najaar daar heel geschikt voor is. Qua temperatuur is het daar dan nog zeer aangenaam en minder druk op de toeristische plekken dan in de hoog-zomer. Toen het hele plan ruw op papier stond hoorden we dat een huwelijk in 2012 er niet in zat maar dat het waarschijnlijk voorjaar 2013 zou worden. Toen dat ook niet door ging boekte we een vlucht met United Airlines voor 22 september 2013 en zouden we op 10 oktober terug zijn in Amsterdam. Hierna kwam alles in een stroomversnelling en 9 maanden lang leefden we -intens- toe naar het moment van vertrek.

Bijna drie weken zoveel mogelijk zien van de USA en daarbij bijna 5000 kilometer rijden, is geen vakantie maar een intense belevenis. Geen dag was hetzelfde en we hebben er de tijd van ons leven beleefd! Dat zult u in dit verslag ook lezen. Niet een heleboel Nationale parken maar een rondreis zoals wij die in gedachten hadden! En die parken? Daar bezoeken we er het komende jaar misschien wel weer twee van. Hebben we in ieder geval alle reden om ook de jaren daarna er weer een paar te willen doen.

Heel veel leesplezier!


De heimwee die we voelen is enorm. Wat is het daarom ontzettend fijn om zeker te weten dat we in 2014 voor de tweede keer naar Amerika gaan!
Hieronder vind je de Facebook-posts die te maken hebben met ons Amerika-gevoel en onze tweede rondreis.

Wil je wat kwijt? Dat kan hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: